Textielbedrijf Den Bouw

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Voormalig stoffenfabriek, opgericht door Pierre Jean Goethals in 1805. Fabriek stopgezet in 1852. In 1853 werd het gebouw aangekocht door ridder Karel Stroo voor de inrichting van een parochiale kring waarin het Genootschap van de Heilige Vincentius ondergebracht werd met twee liefdadige instellingen, het "Werk van Sint-Jan- Baptist" en het "Werk van de soep", vanaf 1865 eveneens avondschool en openbare bibliotheek. In een achter gelegen gebouw werd volgens het kadaster in 1879-1880 een parochiale jongensschool gebouwd door de zusters Felicie en Eugenie Ryffranck.

industrieel-archeologische waarde

Prinsenhofstraat 7 (Eeklo)