Dokterswoning Dr. A. Ruyssen en cultureel centrum

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Voormalig woonhuis van Dr. A. Ruyssen, oprichter van de Geneeskundige Gestichten: Watergesticht voor Dames en Sint-Jozefinstituut voor mannen. In 1990 bouw van gemeentelijk cultureel centrum naar ontwerp van L.P. van der Veken in de erachter gelegen tuin. Alleenstaand herenhuis, tot voor de bouw van het nieuwe cultureel centrum gelegen in een grote tuin omsloten door ijzeren hekken tussen gietijzeren zuiltjes. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak opgetrokken uit bak- en zandsteen in 1887.

Weststraat 31 (Evergem)

Dokterswoning Dr. A. Ruyssen