Parochiekerk Sint-Jan-Onthoofding: orgel

Gemeente Alveringem
Straat Alexis Decarneplein
Locatie Alexis Decarneplein zonder nummer (Alveringem)

Orgel parochiekerk Sint-Jans-Onthoofding

Stavele (Alveringem)

Het orgel is gebouwd door Pierre-Charles en Lambert-Corneille van Peteghem (Gent) in 1821-23. Herstellingen en wijzigingen geschiedden in 1851 door Frederic Ureel (Poperinge); in 1853, mogelijk door Petrus Albertus Loncke (Hoogstade); nadien door respectievelijk Frederic en Jos. Loncke (Esen). In 1941 plaatste Jules Anneessens (Menen) een ventilator en occasie-blaasbalg. Het orgel werd gerestaureerd door Jan Lapon (Diksmuide) in 1996-97.

Het orgel van de parochiekerk Sint-Jan-Onthoofding te Stavele, is beschermd als monument.

Waarden

Het orgel in de Sint-Jan-Onthoofdingkerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: