Pannen- en steenbakkerij Tuileries de Briqueteries d'Oedelem

Gemeente Beernem
Deelgemeente Oedelem
Straat
Locatie Oedelem (Beernem)

Knesselarestraat 69, Beernem (West-Vlaanderen)

Voormalige site van de pannen- en steenbakkerij "Tuileries de Briqueteries d'Oedelem". Beschermd als monument bij M.B. van 13/10/1986. Opgericht als een industriële steenbakkerij met permanente oven.

Beschrijving

De voormalige site van de pannen- en steenbakkerij Tuileries de Briqueteries d'Oedelem, is beschermd als monument.

Waarden

Steenbakkerij, met name de armgasmotor Bollinckx nr. 572 met volledige gazogeeninstallatie van het type Otto Deutz, de dieselmotor Junkers-Dessau 2 HK 60, nr. 3290 met toebehoren en stroomgenerator Constructions ER. Oerlikon, nr. 332 649 (850 omw./min.), het machinehuis met alle toebehoren en de machinekamers, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde