Atelier voor ijzer, gebinten en staal met opslagplaats

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Atelier voor "ijzer, gebinden, staal", zie opschrift, in 1902 door J.G. Semey gebouwd. Drie traveeën, twee bouwlagen en zadeldak met vier dakkapellen. Breed vooruitspringend middenrisaliet waarin rechthoekige poort met entablement waarboven het halfrond drielicht, overspannen met een ontlastingsboog waarrond de waterlijst loopt die eveneens het opschrift "Charpentes metalliques" inlijst. Opslagruimte met bakstenen achtergevel van vier traveeën aan de Garensteeg en interessant gebint van ijzeren stangen en tot pseudo-zuiltjes verwerkte ijzeren X-balken.

industrieel-archeologische waarde

Baudelostraat 15, Garensteeg 2A-C (Gent)