Braemkasteel met park

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Het huidige kasteel gaat terug op een middeleeuwse burcht. In 1801 wordt het park vergroot en het kasteel geheel herbouwd zodanig dat het oorspronkelijk rechthoekig slot zijn huidige haast vierkante plattegrond verkreeg. Onderkelderd bakstenen gebouw in neoclassicistische stijl met drie bouwlagen en lijstgevels van vier tot zes traveeën, onder snijdende schilddaken voorzien van kleine dakkapellen en ijzeren nokhek. De vroegere hovingen van het landhuis bleven behouden in de vorm van een onderhouden openbaar park in landschappelijke stijl met visvijver.

Braemkasteelstraat 26 (Gent)

Braemkasteel