Dubbele villa Dossche

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Ruim opgezette tweewoonst in brutalistische stijl, volgens een goedgekeurde bouwaanvraag van 1979 gebouwd naar ontwerp van Marc De Pape in opdracht van de heer M. Dossche. De volledige zijgevel van het belendende appartementsgebouw op nummer 556-562 werd voorzien van een sculpturale bekleding naar ontwerp van dezelfde architect uit 1981. Het pand met onregelmatig grondplan telt één tot twee bouwlagen onder platte daken. Door het massieve karakter en het materiaalgebruik sluit het pand aan bij het brutalisme.

Brugsesteenweg 554, Marcus van Vaernewijckstraat 3 (Gent)