Ensemble in empirestijl en pianofabriek Van Hyfte

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Gevelwand in empirestijl omvattende drie woningen, in de loop van de eerste helft van de 19de eeuw aan elkaar aangepast. Nu bepleisterde, beschilderde en volledig belijnde lijstgevel met drie bouwlagen van acht traveeën waarvan de vier middenste uitgewerkt zijn als risaliet. Deze vier traveeën vormen een herenhuis op U-vormige plattegrond. De twee zijtraveeën vormen elk een afzonderlijke woning onder schilddak. Rechts van de tuin en aan het Perkamentstraatje gelegen, ateliers van de pianofabriek Van Hyfte, opgevat als een bakstenen gebouw, daterend van rond 1929.

industrieel-archeologische waarde

Burgstraat 25-29, 25A, 27A-F, 29A, Perkamentstraat 7-9 (Gent)