Algemene kliniek Heilige Familie

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Algemene kliniek Heilige Familie, onder leiding van de zusters van de Heilige Jozef, oorspronkelijk zogenaamd spinnersen of spinneskens, opgericht door Johanna Scheerens in 1678. In 1900 werd een nieuw ziekenhuis met neogotische kapel gebouwd. In de loop der hiernavolgende jaren verschillende malen aangepast en uitgebreid. De straatgevels met achtereenvolgens het klooster met neogotische inslag, vleugels in neotraditionele stijl en onder invloed van Nieuwe Zakelijkheid weerspiegelen deze bouwcampagnes.

Groenebriel 1 (Gent)