Hoeve Het Oosthof

Gemeente Jabbeke
Straat Oostmoerstraat
Locatie Oostmoerstraat 1 (Jabbeke)

Hoeve Het Oosthof

Oostmoerstraat 1, Jabbeke (West-Vlaanderen)

"Het Oosthof" van Snellegem is één van de oudste en meest tot de verbeelding sprekende hoeves in de streek. De ligging naast de Sint-Eligiuskerk, het indrukwekkende boerenhuis, de toegangspoort en de omgrachting, getuigen van het belang van de site in de ontstaansgeschiedenis van Snellegem.

Beschrijving

De hoeve Het Oosthof is beschermd als monument. De bescherming omvat het woonhuis met stallingen, de ingangspoort en de omwalling.

Waarden

De hofstede 'Het Oosthuis', omvattende het woonhuis met stallingen, de ingangspoort en wal, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: