Woning Outters

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Woning in laatmodernistische stijl, volgens een goedgekeurde bouwaanvraag in 1960 ontworpen door de Gentse architect Franz Vandersmissen in opdracht van de heer Philippe Outters. Deze halfopen bebouwing telt drie bouwlagen onder een plat dak. Markante verticale elementen in de voor- en zijgevel zijn de gekoppelde vensteropeningen, gevat in een expressieve, naar boven toe verbredende, witte betonnen omlijsting, doorlopend over meerdere bouwlagen, waarbinnen de rechthoekige vensters per verdieping van elkaar gescheiden zijn door vlakken in blauwe mozaïekstenen. Het geheel leunt hierdoor aan bij de expostijl.

Woning Outters

Heiveldstraat 192 (Gent)