Huis Serlippens

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Burgerhuis in rococostijl, genaamd naar J.J. Serlippens die in 1751 een aanvraag indiende voor het bouwen van dit huis. Volgens het jaartal in het smeedijzeren balkon zou het werk in 1752 voltooid geweest zijn. Bepleisterd en geschilderd dubbelhuis van vijf traveeën, twee bouwlagen op een gecementeerde plint en afgedekt met een mansardedak. De bepleisterde en uitgewerkte gevel illustreert duidelijk de rococogeest in de accentuatie van de middenpartij, de versieringsmotieven en de golvende beweging van de gevel.

Huis Serlippens

Hoogpoort 77 (Gent)