Goddelijke Zaligmakerkapel met smeedijzeren afsluiting

Gemeente Tienen
Straat Hakendoverstraat
Locatie Hakendoverstraat zonder nummer (Tienen)

Goddelijke Zaligmakerkapel

Hakendoverstraat zonder nummer, Tienen (Vlaams-Brabant)

De kapel aan de Onze-Lieve-Heerbron is gebouwd in 1876 als een fraaie neogotische nisvormige kapel, voorzien van een smeedijzeren afsluiting.

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de kapel van de Goddelijke Zaligmaker en de smeedijzeren afsluiting.

Waarden

De Kapel van de Goddelijke Zaligmaker aan de Onze-Lieve-Heerbron met inbegrip van de smeedijzeren afsluiting is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde, volkskundige waarde

Een neogotische nisvormige kapel met beeld van de Goddelijke Zaligmaker in 1876 opgetrokken in witte natuursteen, ter plaatse van een bron die volgens de legende op wonderlijke wijze ontsprong bij de bouw van de eerste bidplaats in 690.