Parochiekerk Sint-Salvator

Gemeente Harelbeke
Deelgemeente Harelbeke
Straat Gentsestraat
Locatie Gentsestraat zonder nummer (Harelbeke)

Gentsestraat zonder nummer, Harelbeke (West-Vlaanderen)

Parochiekerk uit de 18de eeuw, opgetrokken volgens het ontwerp van architect L. Dewez met de bewaarde vieringtoren en kruisbeuk van de 12de-eeuwse, romaanse kerk.

Beschrijving

De 12de-eeuwse vieringtoren van de romaanse kerk Sint-Salvator te Harelbeke, is reeds beschermd als monument sinds 19-04-1937. Op 23-04-1974 is deze bescherming uitgebreid tot de bescherming van de volledige kerk.

Waarden

De rangschikking als monument van de toren der Sint-Salvatorkerk wordt uitgebreid tot het gebouw in zijn geheel omwille van het algemeen belang.