Vlasfabriek: gevels van binnenkoer

Gemeente Harelbeke
Straat Marktstraat
Locatie Marktstraat 33, Marktstraat 35, Marktstraat 37 (Harelbeke)

Vlasfabriek

Marktstraat 33, 37, Harelbeke (West-Vlaanderen)

Voormalige vlasfabriek uit de eerste helft van de 19de eeuw, thans deels ingenomen door de Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming, Muziek en Woord. De gevels van de binnenkoer van de voormalige vlasfabriek zijn beschermd als monument bij K.B. van 06/07/1976, de gebouwen van de voormalige vlasfabriek als landschap, eveneens bij K.B. van 06/07/1976.

Beschrijving

De gevels van de binnenkoer van de voormalige vlasfabriek te Harelbeke, zijn beschermd als monument.

Waarden

De gevels van de binnenkoer van de Vlasfabriek zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang.