Wasserij der Vlaanderen

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

De gebouwen van de Wasserij der Vlaanderen werden gebouwd volgens de goedgekeurde bouwaanvraag van 9 december 1963. Het pand met betonconstructie werd ontworpen door studiebureau Van de Sompel en strekt zich uit tot aan de parallel gelegen Toekomststraat, waar het bedrijf sinds 1931 gevestigd was. De gesloten gevel van het industriële pand van twee bouwlagen telde oorspronkelijk twaalf traveeën onder plat dak met vlakke, brede, betonnen kroonlijst. Het parement is opgebouwd uit wit verglaasde gevelsteen in stapelverband.

Kunstenaarstraat (Gent)