Gist- en Spiritusfabrieken Bruggeman

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Complex in Nieuwe Zakelijkheid gebouwd door architect J. Lippens en onderneming Carnier. Het complex omvat verschillende grote, losstaande gebouwen: rechts van de ingang de conciërgewoning met refter en garage, tegenover de ingang en verder achterin gelegen het fabrieksgebouw met burelen en graanalcoholstokerij, tenslotte links, aan de straatzijde gelegen de gistfabriek met laboratoria. De eerste twee gebouwen dateren van 1941, het laatste van 1946. Kubistische vormgeving met verspringende volumes en sterk asymmetrische opbouw; platte daken.

industrieel-archeologische waarde

Langerbruggekaai 37 (Gent)