Baanwachterswoning

Spoorwegstation Sint-Eloois-Vijve met kasseiplein, bordes en bareelwachterswoning

Beschrijving

De bareelwachterswoning, gelegen naast het voormalige spoorwegstation van Sint-Eloois-Vijve, is beschermd als monument.

Waarden

De bareelwachterswoning, naast het voormalige spoorwegstation van Sint-Eloois-Vijve, met inbegrip van de zich in de tuin bevindende bergruimte is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde

Als typologisch goed en volledig bewaard voorbeeld van een bareelwachterswoning met specifieke kenmerken inclusief het gebouwtje met bergruimte, daterend van eind 19de eeuw, die zich in onderhavig geval in de onmiddellijke omgeving van een station bevindt wat uiteraard bijdraagt tot de industrieel-archeologische waarde van de gehele stationssite.

Baanwachterswoning

Vijfseweg (Waregem)
Voormalige bareelwachterswoning, gelegen naast het voormalige spoorwegstation van Sint-Eloois-Vijve.