Vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde

Afsluitingshaag van beuk

Vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Haspengouw tussen Borgloon en Vechmaal
vaststellingsbesluiten: 23-12-2016  ID: 14383

Beschrijving

Afsluitingshaag van beuk gelegen bij een woning naast de Sint-Pieterskapel te Sint-Pieters-Heurne. Deze haag maakte deel uit van de erfafsluiting van een dorpswoning of kleine hoeve die op deze plaats stond, thans vervangen door een woning. Er staan enkele dikke stammen in deze haag wat een hoge ouderdom doet vermoeden. Het traditioneel gebruik van de erfbeplanting en de ouderdom geven de haag een historische waarde.

Heurnestraat 85 (Heers)
Bij een woning, gelegen naast de Sint-Pieterskapel te Sint-Pieters-Heurne, staat een afsluitingshaag van beuk. Deze haag maakte deel uit van de erfafsluiting van een dorpswoning of kleine hoeve die op deze plaats stond, thans vervangen door een woning. Er staan enkele dikke stammen in deze haag wat een hoge ouderdom doet vermoeden.

Wordt opgevolgd door