Vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde

Hoogstamboomgaarden met veekeringshagen bij het Manshovenhof

Vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Haspengouw tussen Borgloon en Vechmaal
vaststellingsbesluiten: 23-12-2016  ID: 14383

Beschrijving

Hoogstamboomgaarden met veekeringshagen gelegen tegenover het Manshovenhof. De boomgaarden zijn hier zeer gaaf en herkenbaar en de context van de hoeve draagt bij aan de ensemblewaarde. De boomgaard omvat tevens een tweetal oude notelaars en voor de rest redelijk recent aangeplante fruitbomen. De boomgaarden zijn omgeven door een complete en regelmatig geschoren en ingeboette meidoornhagen. Deze hagen dienden het vee bij begrazing op de boomgaard te houden.

Manshoven (Borgloon)
Hoogstamboomgaard met veekeringshagen gelegen tegenover het Manshovenhof. De boomgaarden zijn hier zeer gaaf en herkenbaar en de context van de hoeve draagt bij aan de ensemblewaarde. De boomgaarden hier zijn ook vrij compleet. Tegenover de hoeve ligt een boomgaard met een tweetal oude notelaars en voor de rest redelijk recent aangeplante fruitbomen. De boomgaarden zijn omgeven door een complete en regelmatig geschoren en ingeboette meidoornhagen. Een kasseiweg loopt voor de hoeve en tussen de boomgaarden door.

Wordt opgevolgd door