Vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde

Hoogstamboomgaard Rode Hoeve

Vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Haspengouw tussen Borgloon en Vechmaal
vaststellingsbesluiten: 23-12-2016  ID: 14383

Beschrijving

Deze boomgaard bij de Rode Hoeve past in het historische beeld van de hoeve met een (kleine) hoogstamboomgaard voor eigen consumptie. Deze boomgaarden bestonden veelal uit verschillende fruitsoorten, zoals hier, vooral in het noordoostelijk deel het geval is. De zuidelijke kant van de boomgaard wordt echter gedomineerd door perenbomen. De boomgaard is niet heel oud, maar draagt bij aan de context- en ensemblewaarde met de hoeve en het weiland. De boomgaard aan de noordelijke zijde van de hoeve bestaat uit verschillende soorten en wordt deels nog begrenst door een meidoornhaag die dient als veekering. De boomgaard ten zuiden van de hoeve bestaat voornamelijk uit representatief ontwikkelde perenbomen met piramidale vorm.

Alfonsstraat 62 (Borgloon)
Deze boomgaard bij de Rode Hoeve past in het historische beeld van de hoeve met een (kleine) hoogstamboomgaard voor eigen consumptie. Deze boomgaarden bestonden veelal uit verschillende fruitsoorten, zoals hier ook nog steeds het geval is. De boomgaard is niet heel oud, maar draagt bij aan de context- en ensemblewaarde met de hoeve en het weiland.

Wordt opgevolgd door