Dwarsschuur van 't Goed te Wynckele

Gemeente Wevelgem
Deelgemeente Gullegem
Straat Peperstraat
Locatie Peperstraat 10A (Wevelgem)

Peperstraat 10A, Wevelgem (West-Vlaanderen)

Schuur van de voormalige historische hoeve zogenaamd "Goed te Wynckele", eigendom van de Guldenbergabdij. Beschermd als monument bij B.V.E. van 29 maart 1982.

Beschrijving

De dwarsschuur met wagenhuis van de voormalige hoeve, genaamd 't Goed te Wynckele, is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de historische en artistieke waarden van de schuur en het wagenkot als volgt: “als representatief voor de gebruikelijke Zuid-West-Vlaamse hoevebouw van de tweede helft van de 18de eeuw.”

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW000422, Dwarsschuur (S.N., 1981).

Waarden

De dwarsschuur en het wagenkot zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: