Industrieel complex

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Interessant gegroeid industrieel complex, dat heden in twee panden opgesplitst is. De oudste delen van het geheel bevinden zich links en rechts van de doorgang achter nummer 20. Het rechter gebouw werd in 1838 opgericht als werkhuis J. De Buck. Het linker bedrijfsgebouw werd in 1842-43 als magazijn opgericht. Het ten noorden gelegen langgerekt gebouw werd in 1842-43 opgericht als aardappelmeel-fabriek. In 1854 bouwde de kopergieter P. De Cuyper, in het midden van het toen nog open binnenplein een nieuwe ijzergieterij. Ten westen aanleunend bij de voormalige ijzergieterij: interessante houten constructie op bakstenen onderbouw.

industrieel-archeologische waarde

Industrieel complex