Bogardenschool: kapel, 16de-eeuwse vleugel en schoorsteen

Straat Katelijnestraat
Locatie Katelijnestraat 86, Katelijnestraat 88 (Brugge)
Alternatieve naam Stedelijke Academie

Bogardenschool

Katelijnestraat 86-88, Brugge (West-Vlaanderen)

Gebouwencomplex met kern teruggaand tot de 16de eeuw, opgetrokken op U-vormige plattegrond rondom een binnentuin, afgesloten door een poortgebouwtje en smeedijzeren hek gebouwd in 1895 naar ontwerp van stadsarchitect C. De Wulf (Brugge).

Beschrijving

De bescherming als monument omvat delen van de Bogardenschool (op het moment van bescherming Stedelijke Academie), met name de kapel, de aansluitende vleugel uit de 16de eeuw en de schoorsteenpijp met laatgotisch uitzicht aan de zijde van de Noordstraat.

Waarden

Het gebouw uit de 16de eeuw, de kapel en een oude schoorsteenpijp der Stedelijke Academie is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu oudheidkundige waarde