Centrale Bibliotheek Katholieke Universiteit Leuven

Gemeente Leuven
Deelgemeente Leuven
Straat Monseigneur Ladeuzeplein
Locatie Monseigneur Ladeuzeplein 21 (Leuven)

Monseigneur Ladeuzeplein 21, Leuven (Vlaams-Brabant)

Imposant complex op nagenoeg rechthoekige plattegrond bestaande uit twee noord-zuid-georiënteerde langsvleugels verbonden door drie kleinere dwarsvleugels rondom twee binnenplaatsen, naar ontwerp van de Amerikaanse architect Whitney Warren en zijn vennoot Charles D. Wetmore. Eerstesteenlegging op 28 juli 1921.

Beschrijving

De Centrale Bibliotheek van de Katholieke Universiteit van Leuven is met inbegrip van het interieur beschermd als monument.

Waarden

De centrale bibliotheek van de K.U.L., met inbegrip van het interieur is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architecturale waarde