Grand Hôtel Belle Vue: interieur

Belle-Vuehotel: interieur

Het interieur van het voormalig Grand Hôtel Belle Vue te Westende, is beschermd als monument.

Waarden

Het interieur van het Belle-Vue hotel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als uiting van de premodernistische richting in het werk van architect Octave Van Rysselberghe, die gekenmerkt wordt door een rationele architectuur met integratie van klassieke architectuurelementen. Dit interieur vertoont een grote coherentie met het reeds beschermde exterieur. Bovendien toont recent onderzoek aan dat de oorspronkelijke interieurs met originele kleurstelling vrij goed bewaard zijn.

Grand Hôtel Belle Vue

Zeedijk 300 (Middelkerke)
Aan de uiterste oostgrens van de badplaats opgetrokken tussen 1909 en 1911, in opdracht van de N.V. "Grand Hôtel Belle Vue" naar ontwerp van aandeelhouder en architect Octave Van Rysselberghe. Het huidige bouwvolume op verhoogde begane grond en onder plat dak omvat de halfronde voorbouw van elf traveeën en vijf bouwlagen; de aansluitende westvleugel van elf traveeën en vijf bouwlagen onder plat dak; lage aanbouw van twee bouwlagen ten westen en ten zuiden. Sterk geritmeerd gevelparement onder meer met doorlopende pilasters aan rotonde.