Villa Les Zéphyrs

Gemeente Middelkerke
Straat Henri Jasparlaan
Locatie Henri Jasparlaan 173 (Middelkerke)

Villa Les Zéphyrs

Henri Jasparlaan 173, Middelkerke (West-Vlaanderen)

Beschermd als monument bij M.B. van 30.05.2000, opgenomen in het dorpsgezicht Westende-Bad (M.B. 17.04.1996). Heropgebouwde vakantiewoning van 1922 voor de militaire dokter Henri Muyshondt (Gent), ter vervanging van villa "mon abri" van 1902. Ontwerp van architect Oscar Van de Voorde (Gent).

Villa Les Zéphyrs te Westende, is beschermd als monument.

Villa Les Zéphirs is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Als zijnde een architecturaal waardevolle invulling van de stedenbouwkundige aanleg van Westende-Bad, oorspronkelijk ontworpen door architect O. Van Rysselberghe in 1903. Het betreft een interessant, en gaaf bewaard voorbeeld van vrijtijdsarchitectuur, waarvan de waarde eveneens vervat ligt in het verzorgde interieur met onder meer de behouden art nouveau aankleding, de fraai uitgewerkte badkamer en de kelderkeuken ...

sociaal-culturele waarde

Als een getuige van het elitaire karakter van het kusttoerisme van na de Eerste Wereldoorlog.