Villa Les Zéphyrs

Villa Les Zéphirs

Villa Les Zéphyrs te Westende, is beschermd als monument.

Villa Les Zéphirs is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Als zijnde een architecturaal waardevolle invulling van de stedenbouwkundige aanleg van Westende-Bad, oorspronkelijk ontworpen door architect O. Van Rysselberghe in 1903. Het betreft een interessant, en gaaf bewaard voorbeeld van vrijtijdsarchitectuur, waarvan de waarde eveneens vervat ligt in het verzorgde interieur met onder meer de behouden art nouveau aankleding, de fraai uitgewerkte badkamer en de kelderkeuken ...

Als een getuige van het elitaire karakter van het kusttoerisme van na de Eerste Wereldoorlog.

Villa Les Zéphyrs

Henri Jasparlaan 173 (Middelkerke)
Heropgebouwde vakantiewoning van 1922 voor de militaire dokter Henri Muyshondt, ter vervanging van villa Mon abri van 1902. Ontwerp van architect Oscar Van de Voorde. Dubbelhuis van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder schilddak. Links aanpalende garage onder plat dak, omlopende luifel. Gele baksteenbouw boven arduinen plint.