Beschermd cultuurhistorisch landschap

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart: kerkhof

Beschermd cultuurhistorisch landschap van tot heden

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart: kerkhof

Beschrijving

Het kerkhof rondom de als monument beschermde parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart is beschermd als landschap.

Waarden

De begraafplaats rond de reeds gerangschikte kerk van Onze-Lieve-Vrouw ter Duinen is beschermd als landschap omwille van het algemeen belang.

Duin- en polderlandschap

Dorpsstraat, Duinenstraat, Nieuwpoortsesteenweg, Zeedijk (Oostende)
Het gebied omvat de duinstrook en het aansluitend poldergebied tussen de Zeedijk en de Nieuwpoortsesteenweg te Oostende. In de duinen bevinden zich nog restanten van bunkers uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog.

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart met omgeving

Dorpsstraat 80 (Oostende)
Georiƫnteerde hallenkerk met toren west, teruggaand tot de 14de eeuw, gelegen in pittoresk kader tegen ongerepte duinengordel, waardoor beter bekend als het "Duinenkerkje". Omringd door een trapeziumvormig kerkhof en ten zuiden ligt er een 19de-eeuws vissershuisje.