Hotel Continental

Gemeente Middelkerke
Straat Zeedijk
Locatie Zeedijk 59 (Middelkerke)

Hotel Continental

Zeedijk 59, Joseph Casselaan 3, Middelkerke (West-Vlaanderen)

* Zeedijk nr. 59. Voormalig hotel z.g. "CONTINENTAL". Beschermd als monument bij M.B. van 15.05.2001. Naamgeving cf. opschrift d.m.v. betonnen, witbeschilderde blokletters boven de kroonlijst; nu 'mess der officieren' (14de regiment luchtdoelartillerie). Imposant eclectisch gebouw uit de jaren 1920 - met uitbreiding van 1937 naar ontwerp van architect A. Vereecke (Middelkerke) - als laat

Typologiehotels
Stijleclecticisme

Voormalig hotel Continental te Middelkerke, is beschermd als monument.

Waarden

Het voormalig hotel Continental, thans Mess der Officieren, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een voorbeeld van een vakantiehotel met een beeldbepalende ligging aan de Zeedijk, dat werd opgetrokken in de jaren 1920 en uitgebreid in 1937, net voor de doorbraak van het appartementstoerisme.
Als zijnde een gaaf bewaard eclectisch pand, tijdens het interbellum in twee fasen opgetrokken vermoedelijk volledig naar ontwerp van de architect Auguste Vereecke, die plaatselijk enorm bedrijvig is geweest.
Dergelijke eclectische voorbeelden worden erg zeldzaam aan de kust.