Schoolgebouw: voorgevel en bedaking

Gemeente Oostende
Straat Vindictivelaan
Locatie Vindictivelaan 9 (Oostende)

Schoolgebouw

Vindictivelaan 9, Oostende (West-Vlaanderen)

* Vindictivelaan nr. 9. Onze-Lieve-Vrouwecollege. Beschermd als monument bij B.V.E. van 11/04/1984.Schoolgebouw gelegen op centraal terrein tussen de Aartshertoginnestraat (west), de Euphrosina Beernaertstraat (noord) en de Christinastraat (oost), met het hoofdgebouw aan de Vindictivelaan (zuid). Middenpartij (zeven traveeën) deel van oorspronkelijk hotel opgetrokken in cl

De voorgevel en bedaking van het schoolgebouw (hoofdvolume) zijn beschermd als monument.

Waarden

Het Onze-Lieve-Vrouwcollege (voorgevel en bedaking) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: