Hotel Pension Atlanta

Gemeente Middelkerke
Deelgemeente Middelkerke
Straat Koninginnelaan
Locatie Koninginnelaan 46 (Middelkerke)

Koninginnelaan 46, Middelkerke (West-Vlaanderen)

* Koninginnelaan nr. 46/ Parijsstraat. Z.g. "HOTEL PENSION ATLANTA" cf. typerende belettering in de borstwering. Beschermd als monument bij M.B. van 10.06.2002. Hoekpand naar ontwerp van architect A. Vereecke (Middelkerke) uit 1937; aanleunend bij nieuwe zakelijkheid. Gele baksteenbouw van vier bouwlagen onder plat dak. Gebruik van zwarte siertegels aan plint, onderdorpels en voor aflijni

Typologiehotels
Stijlmodernisme

Hotel Pension Atlanta te Middelkerke, is beschermd als monument.

Waarden

Het zogenaamde Hotel Pension Atlanta is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een representatief voorbeeld van de vakantiearchitectuur, met name hotelinfrastructuur uit de jaren 1930;
Als zijnde een illustratie van de nieuw zakelijke fase binnen het werk van de Middelkerkse architect A. Vereecke en representatief voor de vooruitstrevende kustarchitectuur van de jaren 1930, eerder uitzonderlijk in deze badplaats.

sociaal-culturele waarde

Als zijnde een beeldbepalend hoekpand en als dusdanig herkenbaar als hotel-pension confer de eigentijdse belettering.