Beschermd monument

Residentie Westendia

Geografisch pakket Middelkerke

De residentie Westendia te Westende, is beschermd als monument.

Waarden

Het hoekpand Residentie Westendia is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een schaaldoorbrekend hoekpand binnen het dambordpatroon van 1903 naar ontwerp van Van Rysselberghe;
Als zijnde een goed voorbeeld van een in de jaren 1920 naar vooroorlogs uitzicht wederopgebouwd pand, met een markerende cottage-inslag confer de detaillering van hout- en metselwerk;
Als zijnde een goede illustratie van het vroege, meer traditionele werk van de Westendse architect François Roussel.

Is de bescherming van

Distellaan 26-28, Meeuwenlaan 10-12 (Middelkerke)
* Meeuwenlaan nr. 12/ Distellaan nr. 26. Z.g. "RESIDENTIE WESTENDIA". Beschermd als monument bij M.B. van 10.06.2002. Voormalig grootwarenhuis heropgebouwd naar vooroorlogs model naar ontwerp van architect F. Roussel (Westende) uit 1921; Anglo-Normandische inslag. Verhoogde begane grond; drie bouwlagen en entre-sol; twee traveeën in de Meeuwenlaan + afgeschuinde hoektravee + vijf traveeën