Drie kleine villa's

Geografisch pakket Middelkerke

Beschrijving

Drie bijna identieke villa's van 1936 naar ontwerp van architect Pierre Vandervoort te Westende, zijn beschermd als monument.

De drie villa's zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde representatief voor de vooruitstrevende kustarchitectuur uit de jaren 1930 - eerder uitzonderlijk voor deze badplaats - confer vermelding in het toenmalig vooruitstrevend architectuurtijdschrift Bâtir;
Als panden met gaaf bewaarde functionele indeling en originele interieurelementen (Oorlogsinvalidenlaan nr. 6, Portiekenlaan nr. 14).

Als zijnde een beeldbepalend hoekpand.

Drie burgerhuizen

Oorlogsinvalidenlaan 4-6, Portiekenlaan 14 (Middelkerke)
Drie bijna identieke kleine burgerhuizen van 1936 naar ontwerp van architect Pierre Vandervoort en aanleunend bij de nieuwe zakelijkheid, confer kubistisch gevelparement met in- en uitspringende gevelvlakken onder rechte en verspringende kroonlijst, en doorlopende puilijsten.