Villa Mont Kemmel

Villa Mont Kemmel

Beschrijving

Villa Mont Kemmel is beschermd als monument. De bescherming omvat het eclectisch burgerhuis, met inbegrip van het interieur en de kleine binnenkoer.

Villa Mont Kemmel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde, sociaal-culturele waarde

historische, in casu architectuurhistorische waarde en sociaal-culturele waarde:
Een representatief voorbeeld van de architecturale invulling van de 19de-eeuwse stadsuitbreiding van Oostende onder impuls van Leopold II in het kader van het toen snel groeiende badstadtoerisme.
Een geslaagde oplossing uit de Belle Epoque voor het bouwen van een stedelijke vakantiewoning op een opvallend smal en diep perceel.
Eén van de resterende exemplaren van de Belle Epoque-architectuur te Oostende.

Eclectisch burgerhuis Villa Mont Kemmel

Kemmelbergstraat 27 (Oostende)
Smal eclectisch pand opgetrokken in 1898, zogenaamd "Villa Mont Kemmel". Dit eclectisch enkelhuis vormt samen met de aanpalende Villa Magdaleine een samenstel van twee gaaf bewaarde belle-époquegevels. Souterrain, drie bouwlagen en één travee onder mansardedak.