Teksten van Bedrijf Remy: uitrusting centrale elektrische controle- en bedieningszaal

Uitrusting centrale elektrische controle- en bedieningszaal van bedrijf Remy versie 1 - 06.06.2013 ()

Het bedrijf Remy werd aan het einde van de 19de eeuw in belangrijke mate uitgebreid, zo ook met een elektro-unit met inbegrip van een controlezaal.

Het geheel van bedienings- en controlepanelen en -kasten is volgens de technische en esthetische opvattingen van de periode rond 1935 opgebouwd.

Materiaal: metaal, bakeliet, glas. Panelen zilvergrijs; meters: zwart met witte plaat. Bovenop de bedieningskast (vijf elementen): zeven ronde meters op kruisvormige console. Schakelkasten: elf elementen.
De schakelkasten zijn op overzichtelijke wijze op een estrade met ijzeren balustrade opgesteld.

Bron: Beschermingsdossier DB000734, Bedrijf Remy: uitrusting centrale elektrische controle- en bedieningszaal (digitaal dossier)
Auteurs:  De Schepper, Jo

Bedrijf Remy: uitrusting centrale elektrische controle- en bedieningszaal ()

De uitrusting van de centrale elektrische controle- en bedieningszaal bestaande uit controle- en bedieningspanelen en -kasten van het bedrijf Remy is beschermd als monument.