Muziekkiosk

Gemeente Oostende
Straat Wapenplein
Locatie Wapenplein zonder nummer (Oostende)

Muziekkiosk

Wapenplein zonder nummer, Oostende (West-Vlaanderen)

Muziekkiosk in eclectische stijl uitgevoerd onder leiding van aannemer Léon Pannier naar ontwerp van stadsarchitect Theobald Van Hille uit 1895.

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de muziekkiosk op het Wapenplein, ontworpen door stadsarchitect Theobald Van Hille.

Het beschermingsdossier motiveert de historische en artistieke waarde van de muziekkiosk als volgt: "Het is een constructie van gietijzeren zuilen op stenen onderbouw en onder houten koepel, uitgevoerd in speelse belle-époquestijl in 1894. Getuige van een vorm van democratisering en popularisering van de muziekcultuur op het einde van de 19de eeuw."

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, beschermingsdossier DW000408, 15 monumenten (S.N., 1981).

De muziekkiosk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: