Kasteeldomein Appensvoorde

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Kasteel Appensvoorde werd gebouwd omstreeks 1772 en verbouwd tot het huidige neoclassicistisch kasteeltje in 1844 naar ontwerp van de Gentse architect Louis Minard. Het kasteel en de bijgebouwen zijn ingeplant in een park in landschappelijke stijl met overbrugde vijver, langs de straatkant afgesloten door een muur en hekken.

Koning Leopoldstraat 25-28, 29, Waalken 1 (Lievegem)

Is de omvattende vaststelling van

Waalken 1 (Lievegem)
Hoevetje, gelegen in boomgaard, met woning aanleunend tegen de voormalige oranjerie van het ernaast gelegen kasteel. Boerenwoning van drie traveeën onder overstekend zadeldak uit de 19de eeuw. Ten oosten, bakstenen dwarsschuur met zadeldak en rondboogpoort.

Kasteel Château du pont of Brughuis

Koning Leopoldstraat 25-28, 29 (Lievegem)