Kasteeldomein van Beervelde

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Huidig kasteel, gewitte villa van circa 1950, wellicht naar ontwerp van architect Pierre Agie de Selsaeten, met bijgebouwen, onder meer portierswoningen, modelhoeve met personeelswoning, paardenstallen, koestallen, koetshuizen, in park met vijver en begrensd door de Beerveldse Baan, de spoorlijn Gent-Antwerpen, de Toverstraat en een beek. De keldergangen van het voormalige kasteel zijn bewaard en bevatten muurschilderingen naar ontwerp van Roger Raveel.

Beervelde-Dorp 71-77, Toverstraat 3-5 (Lochristi)
Huidig kasteel, gewitte villa van circa 1950 naar ontwerp van architect Pierre Agie de Selsaeten, met bijgebouwen, onder meer portierswoningen, modelhoeve met personeelswoning, paardenstallen, koestallen, koetshuizen, in park met vijver en begrensd door de Beerveldse Baan, de spoorlijn Gent-Antwerpen, de Toverstraat en een beek. De keldergangen van het voormalige kasteel zijn bewaard en bevatten muurschilderingen naar ontwerp van Roger Raveel.