Beschermd monument

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart of Onze-Lieve-Vrouw ter Duinen. Het kerkhof werd op 27 mei 1975 beschermd als landschap, de omgeving van de kerk op 22 september 1981 als dorpsgezicht.

Waarden

De kerk van Onze-Lieve-Vrouw ter Duinen is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu geschiedkundige waarde

in casu oudheidkundige waarde

Is de bescherming van

Dorpsstraat zonder nummer (Oostende)
* Dorpstraat z.nr. Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, beschermd als monument bij Regentsbesluit van 5/11/46, in omliggend kerkhof dat bij K.B. van 27/05/1975 als landschap is bechermd. Georiƫnteerde hallenkerk met toren west, teruggaand tot de 14de eeuw, gelegen in pittoresk kader tegen ongerepte duinengordel, waardoor beter bekend als "<italic>het Duinenkerkje</italic>". Omringd