Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Landhuis Michiels: tuin

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Landhuis Michiels met bomen en tuin

Beschrijving

De in 1903 aangelegde villatuin bij het landhuis Michiels te Scherpenheuvel, is beschermd als dorpsgezicht.

Waarden

De tuin bij het landhuis Michiels is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Een langwerpige, 3,5 hectare grote villatuin in 1903 aangelegd in late landschapsstijl als omkadering van een eclectisch-renaissancistische villa en bestaande uit een achtvormig wegenpatroon, een vijvertje en interessante overblijfselen van de oorspronkelijke beplantingen.

Landhuis Michiels met tuin

Rozenstraat 17, 17A (Scherpenheuvel-Zichem)
Landhuis in eclectische stijl gebouwd in 1903 met langwerpige villatuin in landschappelijke stijl van 3,5 hectare, min of meer symmetrisch aangelegd; conciƫrgewoning tegen de westelijke perceelgrens; wegenpatroon met een dubbele lus met vijvertje.