Brouwerij Huyghe

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Lokale brouwerij die reeds zou bestaan hebben in 1654. In 1906 aangekocht door Leon Huyghe die sinds 1902 werkzaam was in de brouwerij. Brouwershuis met gecementeerde voorgevel in art-decostijl; twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak. Lijstgevel met rechthoekige muuropeningen voorzien van verticaliserende decoratie. Doorrit naar de achterliggende brouwerijgebouwen. Brouwerij van het verticale type met betonnen skeletstructuur en bakstenen vulling, met modernistisch getinte gecementeerde straatgevel van het hoofdvolume.

industrieel-archeologische waarde

Brouwerij Huyghe