Pastorie

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Vermeldenswaardig als plek waar vroeger de pastorie van Gijzenzele en Gontrode gelegen was, nadien hoeve Schollaert. Aan de straat een gemoderniseerd dubbelhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën met zadeldak, waarschijnlijk uit midden 19de eeuw. Middenin de afsluiting van de voortuin: naar verluidt hergebruikte hardstenen boog met geblokte rechtstanden en gebogen kroonlijst met jaartal 1764.

Pastorie, later klooster

Brielstraat 46 (Oosterzele)
Vermeldenswaardig als plek waar vroeger de pastorie van Gijzenzele en Gontrode gelegen was, nadien hoeve Schollaert en vanaf 1910 klooster van de zusters apostolinnen van Gent met openluchtschool en bejaardentehuis. Aan de straat een gemoderniseerd dubbelhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën met zadeldak, waarschijnlijk uit midden 19de eeuw. Middenin de afsluiting van de voortuin: naar verluidt hergebruikte hardstenen boog met geblokte rechtstanden en gebogen kroonlijst met jaartal 1764.

Pastorie