Hof van Boekhoute

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Gedeeltelijk bewaard voormalig neerhof van het verdwenen omgracht kasteel Hof van Boekhoute gelegen in het Boekhoutbos. Vermoedelijk een laatmiddeleeuwse site, zie de aanwezigheid van een enkelvoudige vierkante omwalling met brede gracht en motte ten zuidoosten van het neerhof. Het kasteel zou gesloopt zijn in het tweede kwart van de 19de eeuw. Bewaarde kasteeldreef tegenover de omgrachte kasteelsite. Heden drie in U-vorm opgestelde, grote bedrijfsgebouwen waaronder twee gewitte bakstenen dwarsschuren met zadeldak.

Hof van Boekhoute

Maudeweg 3 (Oosterzele)