Kasteelpark met bijgebouwen van verdwenen Oud kasteel van Scheldewindeke

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Sloping van het oud kasteel in 1780 en oprichting van een nieuw kasteel. In 1957: sloping van dit kasteel en aanpassing van één van de twee dienstvleugels met stallen op het voorhof tot woning. Aan de straat, achtdelige ijzeren afsluiting met openzwaaiend hek in het midden tussen vierkante bakstenen hekpijlers, tegenover het verdwenen kasteel. Resten van funderingen van het gesloopte kasteel ten noorden. In de zuidwestelijke hoek van het kasteeldomein, gewit bakstenen woonhuis en een landelijk bedrijfsgebouw binnen een ommuurde moestuin.

technische waarde

industrieel-archeologische waarde