Landhuis met hoeve en park

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Voormalig herenverblijf met eertijds afhankelijke hoeve en park dat minstens opklimt tot de eerste helft van de 18de eeuw. Stuk walgracht bewaard aan de Achterdries. Toegangsdreef naar het landhuis vertrekkend aan een gewit ijzeren toegangshek gevat tussen decoratieve ijzeren pijlers. L-vormig gebouw met rechthoekig hoofdvolume van twee verdiepingen met in 1960 vernieuwde bak- en zandstenen buitengevels geïnspireerd op de oorspronkelijke bouw. Oude kern naar verluidt met jaartal 1725 in balk.

Voordries 1-3, 3A-B (Oosterzele)

Is de omvattende vaststelling van

Kasteelhoeve

Voordries 3, 3A-B (Oosterzele)
Voormalige kasteelhoeve, met een boerenwoning van één bouwlaag en vier traveeën, onder zadeldak, met kern uit de 17de eeuw maar in traditionele zin gedeeltelijk herbouwd begin 20ste eeuw.