Art-decohotel Beau Séjour

Herenhuizen, burgerhuizen, winkelgalerij James Ensor en hotel

De bescherming als monument omvat het art-decohotel Beau Séjour.

Waarden

Het voormalig Hotel Beau Séjour, nu Hotel-residentie Lido 2000 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

historische en historische, in casu architectuurhistorische waarde: als zijnde het voormalige Hotel Beau Séjour, één van de nog uitzonderlijke bewaarde hotels in art deco te Oostende. Dit ontwerp van architect A. Daniels (Oostende) met verzorgde, sterk verticaliserende gevel opstand wordt gekarakteriseerd door de hoekligging en het typisch, herkenbaar silhouet. Als architectuurhistorisch herkenningspunt getuigt het van de economische heropleving tijdens de jaren 1920.

Leon Spilliaertstraat 1 (Oostende)
Beeldbepalend hoekpand/hotel in art-decostijl, gesigneerd architect André-Louis Daniëls (Oostende); volgens het kadasterarchief oorspronkelijk zogenaamd "Hôtel Beau Séjour", opgetrokken in 1928 ter hoogte van een aantal laat-19de-eeuwse panden, in 1948 verkocht aan de Staat waarna het huisvesting biedt aan het Ministerie van Financiën, en in 1972 opnieuw ingericht als hotel.