Art-decohotel Beau Séjour

Gemeente Oostende
Deelgemeente Oostende
Straat Leon Spilliaertstraat
Locatie Leon Spilliaertstraat 1 (Oostende)

Leon Spilliaertstraat 1, Oostende (West-Vlaanderen)

* Van Iseghemlaan nr. 110-112/ Léon Spilliaertstraat nr. 1. Voormalig hotel "<italic>Beau Séjour</italic>", nu "HOTEL-RESIDENTIE LIDO 2000". Beschermd als monument bij M.B. van 6/09/2002.Beeldbepalend hoekpand/hotel in art-decostijl, gesigneerd architect A. Daniels (Oostende); volgens het kadasterarchief oorspronkelijk zogenaamd "Hôtel Beau Séjour", opgetrokken in 1928 ter hoogte van ee

Typologiehotels
Stijlart deco

De bescherming als monument omvat het art-decohotel Beau Séjour.

Waarden

Het voormalig Hotel Beau Séjour, nu Hotel-residentie Lido 2000 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

historische en historische, in casu architectuurhistorische waarde: als zijnde het voormalige Hotel Beau Séjour, één van de nog uitzonderlijke bewaarde hotels in art deco te Oostende. Dit ontwerp van architect A. Daniels (Oostende) met verzorgde, sterk verticaliserende gevel opstand wordt gekarakteriseerd door de hoekligging en het typisch, herkenbaar silhouet. Als architectuurhistorisch herkenningspunt getuigt het van de economische heropleving tijdens de jaren 1920.