Kasteeldomein Liedts

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Oost-Vlaanderen

Beschrijving

Het eclectische kasteel Liedts, dat dateert van 1883, is een verbouwing van het vroegere classicistische landhuis van 1865, opgericht als zomerverblijf door de familie Liedts op gronden van de vroegere stadsvesten. Architect Edmond Van de Vyvere tekende vermoedelijk de plannen in 1883. Het omringende park werd grotendeels aangelegd in 1865-1869 in landschappelijke stijl. Het ravelijn BC, oorspronkelijk een buitenwerk in de vestinggracht, is behouden in de noordwestelijke hoek van het Liedtspark.

stedenbouwkundige waarde

industrieel-archeologische waarde