Deel brouwerij de Gapaard

Woningen

Het pand, vroeger deel van de brouwerij De Gapaard te Brugge, is beschermd als monument.

Waarden

Het pand, vroeger deel uitmakend van brouwerij De Gapaard, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Als zijnde een pand met een bas-reliëf van 1658 voorzien van een fraaie en gedetailleerde voorstelling van het brouwersambacht.

sociaal-culturele waarde

Als zijnde een fries met een brouwerstafereel dat het enige overblijfsel is van de brouwerij De Gapaard die hier in de Noordzandstraat was gevestigd.

Noordzandstraat 89 (Brugge)
Dit pand heeft een gevel uit de twintigste eeuw met integratie van een fries met bas-reliëf van 1658(?) met de voorstelling van enkele brouwerstaferelen. Dit is de enige getuige van de brouwerij "De Gapaard" die hier te situeren was. Deze voorstelling stelt op een kunstzinnige en gedetailleerde manier het brouwen van bier voor.