Woning De Tassche

Woningen

Woning De Tassche te Brugge, is beschermd als monument.

Waarden

Het hoekpand, zogenaamd De Tassche, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een representatief voorbeeld van het versteningsproces in de evolutie van de hout naar de steenbouw. Het pand heeft een gedateerde, barokke trapgevel gebouwd in 1718. De gevel wordt gekenmerkt door typische barokke elementen zoals onder meer oculi, cartouches en geblokte ontlastingsbogen. Achter deze trapgevel gaat een kern schuil uit de 15de-16de eeuw namelijk de kelder en het dakgebint.

Woning De Tassche

Oude Burg 11 (Brugge)
Barok getint diephuis met een achterliggend breed- en diephuis. Cartouches in de boogvelden van de voorgevel met opschrift met opschrift refererend aan de verstening van de houten gevel omstreeks 1718. Bewaarde oude 15de-16de-eeuwse kern, zichtbaar in interieur. Oorspronkelijk enkelhuis omgevormd tot dubbelhuis in 1902. Verfraaiende Kunstige Herstelling van 1930 naar ontwerp van architect R. Cauwe en consoliderende Kunstige Herstelling in 1999 naar ontwerp van architect P. Jonckheere. Verankerde trapgevel van baksteen, met oudere zijgevel. Middenhuis met lijstgevel van twee traveeën en twee bouwlagen. Achterhuis van vier/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.