Stadswoning Sint-Michiel

Woningen

De stadswoning Sint-Michiel te Brugge, is beschermd als monument.

Waarden

Het pand, eertijds genaamd Sint-Michiel, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Als zijnde een voorbeeld van een 16de-eeuws pand met een tuitgevel waarvan het topstuk wordt getypeerd door de Brugse travee type II, met doorgetrokken middenpenant die oorspronkelijk was doorgetrokken over de verschillende verdiepingen gezien de bouwsporen. Het pand bevat nog 16de-eeuwse constructieve elementen zoals de moer- en kinderbalken en een dakkap met schaargebinten. Op de verdieping is één van de moerbalken beschilderd met renaissancistische arabesken, wat vrij uniek is in Brugge.

Kartuizerinnenstraat 2A (Brugge)
Brugse traveeën, type II markeren top, hier met doorgetrokken middenpenant bekroond door punttop, 19de-eeuwse muuropeningen en sporen van vensternissen op verdieping.